2 Mayıs 2009 Cumartesi

Sınırda Doğanlar

Sınırda Doğanlar

Güneş, burç takımyıldızlarının dizildiği ekliptik çizgisindeki yolculuğunu yaklaşık 30'ar günlük 12 diliminde tamamlar. Bir insan, bu 30' derecelik dilimlerin kesiştiği bölümde, diğer bir deyimle 30'ar günlük burç dilimlerinin ilk ya da son gününde doğmuşsa, sınırda doğmuş kabul edilir. Zira bu noktalar, Güneş'in bir burçtan diğer burca girişinde meydana gelen değişiklikler nedeniyle farklı burçları karşılayabilmektedir. Ayrıca günlük, hatta saatlik farklar, insan karakterinde, bulunduğu burcun özelliklerini kesin olarak taşımasını engellemektedir.

Bu nedenledir ki sınırda doğanlarda, zaman zaman iki burç karakteri arasındaki gidiş gelişler veya her iki burçtandı özellik taşıma durumu gözlenmektedir.

Örneğin 22 Haziran'da doğan bir insan, uzun süre İkizler, özelliği gösterdikten sonra bir anda Yengeç karakterine bürünebilmekte, aradan bir süre geçtikten sonra yeniden İkizler haline gelebilmektedir. Sınırda doğanlar için bu durum önemli bir problem oluşturmasa da, onunla birlikte yaşayanlar için bu geliş gidişler şok etkisi yapabilmekte, nasıl davranacaklarını karar vermelerini engelleyebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder