Burçların Gruplarına Göre Birbiriyle Duygusal Uyumları
Ateş Grubu
Hava Grubu
Su Grubu
Toprak Grubu
Ateş - Ateş
Ateş gurupları karşılaşınca, yüksek ve sıcak alevleri ya kendi kendilerini yaktığından sönerler, ya da karanlığı aydınlatarak korku ve olumsuz düşünceleri ortadan kaldırırlar.
Ateş - Hava
Ateş ve Hava gurupları karşılaştığında, hava, ateşi üfleyerek daha parlak yanmasını sağlayabilir. Bu durum ya coşku ve heyecan, ya da tutku ve öfke yaratır. Fazla ateş, havadaki oksijeni yok ederek nefes tutmayı güçleştirir. Fazla hava ise ateşi söndürebilir.
Ateş - Su
Ateş ve Su gurupları karşılaştığında ateş suyu kurutabilir; ya da tersine su ateşi söndürebilir. Bu nedenle ancak, içgüdüsel olarak bu guruplar birbirinden korkar ve saygı duyarlar. Bilinçaltında ikisi de birbirlerini yok edebileceklerini bildiklerinden tehlikeyi sezerler.
Ateş - Toprak
Ateş ve Toprak gurupları karşılaşınca, içten gelen bir patlama ya da dış etkilerle bir kayma olmadıkça toprak yerinde durur. Ateş burçları her zaman yükseklere ulaşmaya çalışır. Toprak, ateşe dayanıklıdır. Yansa bile tümüyle yok olmaz. Ayrıca toprak, ateşin alevleri için sağlam bir temel de sağlar. Ancak fazla toprak ateşi söndürür.
Hava - Hava
Hava gurupları karşılaşınca, tam bir hareket özgürlüğü ve bağımsızlık ortamı doğar, çok üstün zihinsel, duygusal ve ruhsal gelişme yaratabilir. İlişkide değişik rüzgarlar esmezse, hava ağırlaşarak kirlenir; ancak rüzgarlar kasırgaya dönüşüp heyecanlı bir durum da yaratabilir.
Hava - Su
Hava suya girer, çalkalar, dalgalandırır ve bırakır gider. Su, bu saldırganlığa karşı hiçbir şey yapamaz, kendini savunamaz. Su havaya nem olarak girerse hava ağırlaşır, fakat daha sonra bu suyu kontrol edemezse, nemli hava yağmur olur.
Su - Su
Su gurupları karşılaşınca, sular okyanusa doğru sürekli bir düş denizi biçiminde akabilir; ya da olumsuz yönde bir göle dönüşerek durgunlaşır ve bulanır. Su önce susuzluğu giderir, fakat kontrol edilmezse seller gibi yıkıcı olabilir.
Toprak - Hava
Toprak hava içerir ve ona gereksinme duyar; ama hava ne toprak içerir ne de ona gereksinmesi vardır. Toprak yerinde kalmaya mahkumdur; ancak deprem ve volkanik güçlerle yerinden oynar. Hava ise bağımsız olup dünya üstünde istediği gibi özgürce dolaşır. Hava toprağı değiştirmez, ama bir yerde uzun süre de kalmaz.
Toprak havaya benzemez. Onun etkilerini ancak üstündeki bitki ve çiçekler fırtınadan bozulunca duyabilir.
Toprak - Su
Su toprakta bir yatak ister ve ancak su emdikten sonra toprak verimli olabilir. Suyun bereketi olmazsa toprak kuruyarak çorak olur. Yataksız su da amaçsız ve aynı derecede yararsızdır. Bu iki eleman birbirine gereksinme duymak için yaratılmıştır; fakat fazla su toprağı çamur ve bataklık yapabildiği gibi, az su toprak tabakaları arasında kaybolur.
Toprak - Toprak
Toprak gurupları karşılaşınca, aralarındaki güç ve bağlılık çok etkili olabilir; ya da kuru bir çöle dönüşebilir. Birlikte harekete geçerlerse sonuç bir volkan püskürmesini ya da bir depremi andırabilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder